DUBAI, LONDON, BEOGRAD… PARIZ

botoks-tretmani-skinfluencer-bg

tretmani lica protiv bora

Najizvođeniji estetski tretman na svetu neurotoksin, je i naš nezaobilazni tretman.
Iznenadićete se koliko prijatno menja vaš izgled, a i po malo utiče na nervozu.

Zašto ga treba uraditi baš kod nas? Naš doktor(ka) ga već 15 godina primenjuje na svojim pacijentima, a i na sebi i svi već dugo dolaze po nove doze, koje ih, uz ostale procedure, čine 10 godina mlađim.

Da li ste kandidat za brisanje bora sa čela i oko očiju?

Mrštilice, smejalice, kišobrani

Pored dobre koncentracije ili napornog rada koji nam daje bore čela mrštilice, tu su i smejalice oko očiju. Zovu ih svračje nožice, mada možemo ih nazvati po nogama bilo koje ptičice. Davno je neko iz okoline rekao “kišobrani”, pa i taj interni naziv pristaje.

Ako se bliži 30. rođendan

Mladi ste, lepo izgledate, ne mislite da išta treba da radite od anti-ageinga. Nesvesno afektirate, pomerate puno čelo na gore. Bore sad već imaju malu tendenciju da se pojave na mestu česte upotrebe mišića. Zovu ih bore čuđenja. Afektacija je možda bolji naziv, (BK)

tretmani-lica-protiv-bora-za-muskarce-2

Mladi ste, 35, godina.

Puno radite, odgovoran posao… Vaše razmišljanje i koncentracija neminovno prave bore iznad nosa, na čelu. Mrštilice. Ali ne morate biti ljuti da ih dobijete. Dovoljna je samo dobra koncentracija. Bore su dobile čak i ime po broju na koji liče. Takozvane 11, mada može biti i samo 1. Pogledajte roditelja da vidite koji vas broj čeka.

Imate 40 i više godina.

Idealni kandidat za neurotoksin, da ne kasnite, da možemo ispeglati i nastale bore dobrim laserskim tretmanom.

Imate 50, 60 godina.

U pedesetim će neurotoksin ublažiti već nastale bore, ako ga prvi put primenjujete, a ako ga već koristite, to je samo tretman održavanja. Preporučujemo prethodno druge podmlađujuće tretmane, Laser Fotona 4D lifting, Morpheus 8. Iako se kaže da posle 60 ili 65 godina ne treba raditi injekcioni neutralizator bora, to se može uz dobru procenu.

Šta je neurotoksin i zašto strahujemo? Da razjasnimo.

Treba znati da je neurotoksin hiperrazređen i predvidivog efekta. Primenjuje se da umiri preteranu i nesvesnu mimiku i spreči nastanak bora ili izbriše već postojeće. Mini-mini doza ove supstance koju je kompanija Allergan maksimalno izrafinirala i prilagodila je potpuno bezbedna.

Podrazumeva se da neurotoksin preparate, registrovane na našem području koristimo prema estetskim indikacijama. Odgovori na pitanja iz raznih upitnika primenjenih za studije u svetu su pokazali da je upravo neurotoksin jedan od 3 tretmana koji upadljivo podmlađuju.

Neurotoksin i hijaluronski filer, punjenje usana i punjenje bora hijaluronskim filerom su tri procedure koje daju izvesni i momentalni efekat podmlađenosti.

Nema razloga za strah jer doktor svojim znanjem i pravilnom primenom kontroliše dozu i tačku mišića koji želi da umiri. Zato je važno da vam to radi neko ko zna, da uvek imate svog doktora za to. Greške se dešavaju samo kad laici ili neiskusni rade po tačkama koje se najčešće viđaju po internetu. Još puno drugih informacija treba imati za pravi efekat.

Bore čela, mrštilice, čuđenja, napora, sve se mogu povući posle primene neurotoksina i možemo sprečiti njihovo pojavljivanje uopšte, na mlađem licu. Na već vidljivim borama sa crtama u koži – ostaje samo taj trag koji mezoterapijom oporavljamo, ili ako je bora jako duboka, dodajemo filer gde treba.

Kako radimo neurotoksin umirivanje bora?

Na proceduru se dolazi nenašminkanog lica. Svakako, mi ćemo pripremiti vaše čelo i regiju oko očiju da bude vrhunski čista. Za 15 – 20 minuta ćemo istestirati mišiće kako rade i odrediti tačke gde ćemo ga ubrizgati. To je sve jedna vrlo kratka procedura.

Ne radi se s anestezijom. Morate se spremiti za nekoliko uboda koji malo i bole, ali niko se nije požalio. Anestezija se ne radi, a u pazusima, kad služi da zaustavi znojenje, može se primeniti. Ovo je zato što sama anestezija ima određeni efekat na kožu i može uticati na raspored neurotoksina.

Posle procedure treba neko vreme da se neurotoksin rasporedi u određene tačke, da deluje na SNAR kompleks, tj prenos impulsa sa nerva na mišić, da se suprotstavi acetil-holinu, transmiteru koji je potreban za taj prenos i rad mišića uopšte.

tretmani-protiv-bora-2

Zato se preporučuje mir i posle procedure. Uspravan položaj, bez saginjanja, napora, dizanja tereta. Isto ni izlaganje toploti, sunčanju… Treba praktično jedan sat za to, ali preporuka se ipak produžava na 4 sata.

Rezultat ne nastupa odmah, nego nekoliko dana kasnije, do 7 dana se razvije pun efekat. Kontrolišemo efekat posle 2 nedelje. Prvi gubici efekta vide se posle 3 meseca. Može se ponoviti posle 4 meseca.

Idealno je da se mozak “navikne“ da neće dobiti odgovor mišića kojima šalje nesvesne signale te da ih više i ne šalje. Tako produžavamo efekat.

tretmani-lica-protiv-bora-za-muskarce

Neurotoksin paradoks je vezan za pozitivni efekat na psihu, kad nema mrštenja, nema ni problema, pa utiče na bezbrižnost i prijatno osećanje.

Zapamtite dobro da neposredno pre i posle procedure ne radite fitnes, idete u saunu, na sunčanje, ne pijete čajeve, alkohol, aspirinske lekove. 48 sati je vreme kad izbegavate intenzivno vežbanje, tople kupke

Kontraindikacije za neurotoksin su:

 • Trudnoća
 • Dojenje
 • Miastenia gravis
 • Prehlada
 • Koagulopatije
 • Akutne i hronične infekcija kože na mestu primene

FAQ

Šta je neurotoksin – injekcioni neutralizator bora i kako se izvodi?

Neurotoksin je toksin, koji je već fabrički vrlo prečišćen i hiper razređen, tako da mu je ostala samo karakteristika da umiri mišiće mimike kad ga doktorka primeni na pravom mestu. Procedura se izvodi tako što na očišćenu kožu čela i oko očiju ili gde treba, doktor(ka) iscrta tačke u koje će injektirati određeni broj jedinica. Te tačke ćemo odrediti  zahvaljujući vašoj mimici, a donekle su slične, ali i različite za svako lice. Zato ne pomažu šeme koje vidite na slikama i mogu neiskusnog injektora dovesti do pogrešnog rezultata koji vam se neće svideti i koji se nekad i vidi kod nekih ljudi.

Šta se dobija tretmanom?

Divan, miran, odmoran i lepši izgled, a i vaš unutrašnji mir. Birajte iskusnog injektora za neurotoksin da biste dobili ono što želite: mirno, lepo čelo, odmorni izgled, otvoren pogled, podignute obrve (kad to želite baš i kažete nam).

Šta se vidi posle primene?

U prvih pola sata- crvene tačkice, mala uzdignuća na čelu. Često mnogi prijavljuju okolini da su ”bili kod kozmetičara” na čišćenju lica. To je neurotoksin na koji okolna kože reaguje, a uzdignuće će trajati kratko, dok se sva supstanca ne resorbuje i rasporedi po mestu koje smo odredili da treba.

Kad se vidi efekat injekcije?

Efekat se vidi za 3-4 dana, najkasnije 7, naročito kod prvih tretmana.

Šta se preporučuje posle tretmana?

Držite se sledećih preporuka šta ne treba raditi posle procedure. Neke su opšte poznate, neke su iz dugog iskustva naše doktorke.

 • Nemojte hladiti, grejati, masirati,stavljati kreme prva 4 sata na tačke uboda.
 • Nemojte se saginjati, saginjati glavu nad mobilni, nad pisanje ili neki rad 4 sata.
 • Nemojte nositi teški teret, podizati ga (nema teretane 24 sata), a ni podizati decu.
 • Ne izlažite se toploti (kuvanje, otvaranje rerne, roštilj)
 • Nemojte piti alkohol, aspirin
 • Nemojte ići u saunu, bazen ili fitnes 24-48 sati.
 • Nema spavanja 4 sata. Prva noć spavanje-preporučujemo viši jastuk, pažljivo zaspivanje, ne na strani.
 • Ne preporučuje se nikako odlazak kod zubara, kod frizera posle tretmana. Sve se pomera za 24 sata.
 • Ne preporučuje se putovanje avionom najmanje 4 sata posle tretmana .(Mada do sada nije nikad prijavljeno ništa neprijatno)

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!