DUBAI, LONDON, BEOGRAD… PARIZ

Mezoterapija za sve namene

Mezoterapija je medicinska metoda koju je uveo Mishel Pistor još davne 1958. godine, za medicinske namene rešenja bola i degenerativnih promena.

Sastoji se, kad je estetska medicina u pitanju, od potkožnih injekcija supstanci koje imaju uticaj na ishranu tkiva kao što su vitamini, hormoni, peptidi da bi dobio efekat hidratacije kože i aktivacije značajnih ćelija za podmlađenost kože-fibroblasta.

Hijaluron, kad je ubrizgan mezoterapijski stimuliše ispoljavanje efekta kolagena 1, utiče na inhibitore enzima koji su odgovorni za starenje. Zato je jedna od prvih supstanci u mezoterapiji lica, vrata i dekoltea, bila hijaluron.

Razne supstance u koktelima koje smo učili od učenika Dr Pistora, ( Jacque Le Coz ), primenjene na pravi način, mogu ispraviti neki problem. Iako su i Dr Pistor i Dr Le Coz pre svega svoje polje interesovanja fokusirali na medicinu i pomoć u raznim stanjima bola, gluvoće, reumatskih bolova, sportskih povreda… ovde ćemo samo govoriti o primeni mezoterapije u estetskoj i anti ageing medicini gde je doživela punu afirmaciju pre dvadesetak godina. Prvo je bila velika nepoznanca s obzirom da su mezoterapijski kokteli mogli biti vrlo bolni ili čak izazvati alergijske reakcije.

Danas je farmaceutska industrija napredovala i sve supstance su maksimalno prečišćene od alergijskih činilaca.

Zašto je mezoterapija tako popularna u estetskoj medicini? Pre svega zato što je u pitanju vrlo ograničeno polje i lokacija problema.

Ako je u pitanju problem akni na licu – sigurno da je potrebno upotrebiti sva raspoloživa sredstva što bliže u koži toj izmenjenoj koži pod uticajem hormona i hiperpordukcije sebuma… To se odnosi i na akne na leđima. U oba slučaja mezoterapija daje najbolje rezultate

mezoterapija-ledja
mezoterapija-tretman

Mezoterapija za hidrataciju lica. Ako su u pitanju bore i suvoća kože, rešiće problem bolje nego kozmetički tretman. To je zato što je važno je prodreti sa pravim supstancama, pravim koncentracijama na pravu dubinu. Tu se poštuje poznavanje anatomije, fiziologije, fitoterapije i nutricije a i akupunkturnih meridijana.

Rezultati na licu su sjajni. Lice je za bar 5 godina odmah mlađe. Svakim danom, kako koža prima sastojke i ulaze u njen metabolizam, lice je sve lepše. Samo mlade osobe mogu doći na mezoterpaiju povremeno, na tri meseca, a svi posle 40 treba da prihvate ritam od prve tri, a potom održavanje. Posle 50 godina, redovni dolazak na mezoterapijske tretmane u alternaciji s nekim od tretmana kao Morpheus 8 lifting ili laserski 4D lifting.

Mezoterapija lica pred neki događaj se planira nedelju dana pre.

Naše Hidrofacial i Radiage Pelleve su tretmani koje preporučujemo istog dana ili dan pre velikih događaja (rođendan, godišnjice mature, važni izlazak, Nova godina, venčanje, svadba). Kad ne smete da rizikujete tačkice uboda nego morate samo da blistate.

Mezoterapija kose  

Mezoterapija kose se radi osobi koja gubi kosu zbog hormonalnih promena ili zbog lošeg tretiranja kose kad su u pitanju žene, a hormonalnih promena kad je u pitanju ćelavljenje muškaraca. Tad se radi serija od 6-10 tretmana na nedeljnom nivou. Napredak su izmešane supstance na takav način da vrlo sigurno dovode do poboljšanja krvotoka u koži glave i osobađanju folikula dlake za normalni dotok nutrijenata. Ako nije došlo do potpunog propadanja dlake, sledi poboljšanje.

Mezoterapija protiv opadanja kose posle trudnoće.

Hormonalne promene lepo deluju na kosu trudnice. Zaustavljeno je i normalno opadanje kose pod uticajem estrogena trudnoće. Posle porođaja i u toku dojenja odjednom dolazi do vidljivog gubitka većih pramenova kose. Taj telogeni efluvium se rešava kroz seriju mezoterapija.

Mezoterapija se može raditi i na obrvama

Mezoterapija protiv celulita

Smatra se da je mezoterapija protiv celulita i dalje lek broj 1 za ovu teško pobedivu pojavu

Celulit ima svoja 4 stadijuma. Prvi i drugi su početni, vidljivi samo pod pritiskom ili u uspravnom položaju (u 2. Stadijumu se celulit gubi u ležećem položaju.) Oba stadijuma su lako rešiva. Pored aparata Body fx i EM HIFEM , ako rešimo da radimo mezoterapiju, to će biti nekoliko procedura koje rešavaju cirkulaciju i drenažu.

Skinfluencer polaže puno na analizu kože. Naš salon za konsultacije namenjen je za analizu kože i vaš sastanak sa doktorom ili terapeutom. Tu ćete se dogovoriti o tretmanu i preparatima koje ćete upotrebljavati za stalnu negu i za održanje rezultata tretmana.

Treći i četvrti stadijum zahtevaju lipolitičke i enzimske kombinacije da razlože fibrozne delove u koži koja izgleda kvrgavo. Uvek ih kombinujemo sa aparativnim metodama i postiže se izravnjenje kože,a dodatni aparati pomažu uspehu.

Mezoterapija za problem cirkulacije

Najbolja primena mezoterapije je za poboljšanje cirkulacije i drenaže, pojačanje zidova krvnih sudova. Supstance koje se aplikuju u tu svrhu kombinovane sa obaveznim suplementom je idealna priprema za leto, a dobro ih je uraditi i pre leta, jer proces traje.

Mezoterapija za tamne podočnjake

Izvodi se kroz kratki tretman koji sleduje posle anestezijskog krema. Treba serija od 4 i treba održavanje.

Mezoterapija protiv fleka, rozacee

Nekad više korišćena, danas može biti dodatak održavanja posle efikasnih laserskih procedura koje imamo za tu svrhu.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!