DUBAI, LONDON, BEOGRAD… PARIZ

laserska- lipoliza-tretmani

Laserska Lipoliza

Laserska lipoliza predstavlja nehirurško preoblikovanje kontura tela i uklanjanje celulita. Poput hirurške liposukcije, laserskom lipolizom se trajno uklanjaju masne naslage iz organizma, najčešće u predelu butina, zadnjice, stomaka, leđa i ruku, ali na znatno bezbolniji i manje komplikovan način, sa kraćim periodom oporavka. 

Šta je laserska lipoliza?

Laserska lipoliza je inovativna metoda za preoblikovanje tela i uklanjanje masnih naslaga sa regija gde su one najprisutnije. Ova procedura vrši se pomoću Fotona lasera, koji funkcioniše tako što najvećim delom svoje energije zagreva masno tkivo ispod kože, maltene ne utičući na okolna tkiva. Fotona laser ima specijalno prilagođene nastavke koji sprovode lasersku energiju talasne dužine do čak 1064 nm. Fotona Nd: YAG laser se smatra zlatnim standardom u estetskoj hirurgiji, a njegova primena u laserskoj lipolizi je testirana i dokazana kao sigurna i efikasna.

Specifične prednosti Fotona lasera u odnosu na druge lasere su:

  • Najveća direktno zagrejana zapremina potkožnog tkiva
  • Najmanji neželjeni efekat na susedno dermalno tkivo i znatno veća sposobnost koagulacije krvnih sudova
  • Prodire do najdubljih delova kože
  • Siguran, precizan, efikasan i neinvazivan

Kako se vrši laserska lipoliza?

Fina laserska vlakna se uvode u tretirano područje gde laserska svetlost zagrevanjem uzrokuje širenje i razgradnju adipocita, masnih ćelija. Kada se masne naslage otope, telo ih može apsorbovati. Istovremeno, Fotona laser zateže okolnu kožu čime sprečava njeno opuštanje nakon uklanjanja nepoželjnih masti. Zapravo, isti laser se može koristiti i za zatezanje kože, kao i za poboljšanje teksture i tonusa na drugim delovima tela, a to je ono što ga čini jedinstvenim.

Postupak laserske lipolize ne zahteva upotrebu opšte anestezije i traje od 30 do 45 min. Za ovu proceduru nije potreban poseban oporavak i moguće je vratiti se svakodnevnim aktivnostima odmah nakon procedure.

Potrebno je oko šest nedelja kako bi se uočili finalni rezultati laserske lipolize. Nakon toga, mogu se uočiti smanjene masne naslage i preoblikovane konture na delovima tela koji su tretirani. Za neke osobe potrebno je više tretmana kako bi se dobili željeni rezultati, što zavisi od godina, telesne težine, teksture kože i količine masnih naslaga. Za najbolje rezultate, preporučuje se odrađivanje tri tretmana u razmaku od po mesec dana.

laserska-lipoliza-fotona

Ko su kandidati za lasersku lipolizu?

Kandidati za lasersku lipolizu su odrasle osobe koje žele da uklone višak masnih naslaga i preoblikuju određene delove tela, a da to prethodno nisu uspeli zdravom i uravnoteženom ishranom, i redovnom fizičkom aktivnošću.  Laserska lipoliza se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, kao i osobama sa određenim kožnim i drugim sistemskim oboljenjima, ili akutnim infekcijama.

Da li je procedura laserske lipolize neprijatna i koji su neželjeni efekti?

Laserska lipoliza nije neprijatna, niti bolna procedura. Ne zahteva nikakvu pripremu i ne uzrokuje neželjene efekte ni komplikacije. Pre procedure obavlja se razgovor sa stručnjacima Skinfluencer klinike kako bi utvrdili da su svi kriterijumi zadovoljeni i da nema potencijalnih prepreka za ovu proceduru.

Pored laserske lipolize, u Skinfluencer klinici primenjujemo još dve savremene metode lipolize.

Lipoliza pomoću Morpheus 8 Body uređaja

Morpheus 8 Body je minimalno invazivan tretman koji podrazumeva kombinovanje mikroiglica sa radiofrekvencijom čime se podstiče proizvodnja kolagena i elastina, najvažnijih proteina za kožu. Radiotalasima se prodire i u najdublje slojeve gde se stimulišu kolagen i elastin, a ujedno se vrši preoblikovanje masnih naslaga. Zahvaljujući Morpheus 8 Body tretmanu, smanjuju se masne naslage u organizmu, a samim tim i celulit, a koža dobija na jedrini, sjaju, čvrstini i elastičnosti. Ova procedura nije bolna, ali može izazvati blagu neprijatnost zbog pravljenja sitnih uboda microneedling tehnikom, pa se pre tretmana aplikuje anestetik krema kako bi procedura prošla neosetno. Mušterije se nakon tretmana mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima, a moguće je da se javi blago crvenilo i otečenost kože koji brzo prolaze.

Injekciona lipoliza

Injekciona lipoliza je nastala u Brazilu, nakon što je mezoterapija postala jedna od vodećih estetskih procedura. Injekciona lipoliza se izvodi ubrizgavanjem hemijskog rastvora, lipolitičnog koktela, u masne naslage. Ovaj rastvor topi masne ćelije, što omogućava da se masnoća brže i lakše eliminiše iz tela. Rastvor se ubrizgava pomoću tankih iglica, a tretman obično može izazvati blage bolove koji se ublažavaju aplikovanjem kreme koja deluje kao anestetik. Injekciona lipoliza se obično izvodi u nekoliko tretmana, u intervalima od nekoliko nedelja. Broj tretmana varira od osobe do osobe i zavisi od količine masnih naslaga koje je potrebno ukloniti, ali to maksimalno bude četiri serije injekcione lipolize. Kao nuspojava ove procedure može se javiti blagi otok i crvenilo na tretiranim zonama koji se brzo povuku.

Često postavljana pitanja

Da li je lipoliza bezbedna?

Lipoliza je bezbedna metoda uklanjanja viška masnih naslaga i preoblikovanja tela koja se može vršiti laserskom ili injekcionom metodom.

Koji delovi tela se najčešće tretiraju lipolizom?

Llipoliza se najčešće koristi za tretmane masnih naslaga na stomaku, butinama, zadnjici, rukama, leđima i podbratku.

Koliko je trajanje oporavka nakon lipolize?

Trajanje oporavka zavisi od vrste lipolize koju ste izabrali i obično traje između nekoliko dana do nekoliko nedelja. Većina pacijenata može se vratiti uobičajenim aktivnostima u roku od nekoliko dana.

Da li će se masne naslage vratiti nakon lipolize?

Lipoliza uklanja postojeće masne naslage trajno, ali ne sprečava pojavu novih masnih naslaga. Ako se ne vodi zdrav stil života, uključujući zdravu ishranu i fizičku aktivnost, masne naslage se mogu vratiti.

Da li postoji ograničenje za broj tretmana lipolize?

U većini slučajeva, nije preporučljivo da se lipoliza ponavlja prečesto. Preporučuje se najviše tri do četiri tretmana godišnje.

Kako laserska lipoliza funkcioniše?

Laserska lipoliza koristi lasersku tehnologiju za direktno ciljanje i rastvaranje masnog tkiva. Pomoću najsavremenijeg Fotona lasera, tanki laserski zraci se usmeravaju na željene delove tela, a energija lasera topi masne ćelije, koje telo apsorbuje.

Da li je laserska lipoliza bezbedna?

Laserska lipoliza je sigurna i bezbedna metoda preoblikovanja tela i uklanjanja masnih naslaga i celulita.

Koliko tretmana je potrebno da se postignu željeni rezultati?

Broj tretmana potrebnih za postizanje željenih rezultata zavisi od individualnih potreba i ciljeva pacijenta. Obično je potrebno najmanje 2-3 tretmana sa razmakom od mesec dana.

Da li je tretman bolan?

Tretman laserske lipolize nije bolan, ne zahteva posebnu pripremu niti dug oporavak.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!