DUBAI, LONDON, BEOGRAD… PARIZ

laserski-tretmani-4d

Lasersko zatezanje lica, tretmani 4D

Laseri deluju na svim nivoima kože. Za starenje su odgovorni vezivno tkivo koje drži mišiće lica, masne jastučiće i kožu u određenom tonusu. Kad kolagen vezivnog tkiva popusti, dolazi do smanjenja tonusa mišića i migracije masnih jastučića i opuštene kože na dole.

Kad želimo podmlađivanje, radimo na svim nivoima. Laser će aktivirati sopstvene potencijale kože.

Podmlađuju se lice, vrat, dekolte i nadlanice. Moguće je još podmlađivati i ruke, posebno podlaktice, najčešći vidljivi deo.

Uvek se kombinuju različiti efekti dejstva lasera od samo toplotnog-termalnog dejstva kad imamo samo neablativni efekat – zatezanje iznutra, dok površni efekat ablativnog aplikatora daje svojvrstan piling. Tako se dobije i stimulacija fibroblasta te kolagena i elastina, a i ujednačenost tena bez pigmentacija, borica i proširenih pora. Dve talasne dužine rade sinergijski u 4 različita modusa, da rade u dubokom, srednjem i površnom sloju.

Fotona 4D na površini lica i kože i u unutrašnjosti usne duplje, s druge strane kože omogućuje da se kompletna debljina kože učvrsti, kolagen kontrahuje za stalni zategnuti i voluminozni, momentalno nastali bez dugotrajnog oporavka, mlađi i zategnuti izgled. Kombinacija 4 jedinstvena modusa: Smooth™, FRAC3™ PIANO™ SupERficial ™ i dve slažuće talasne dužine daju rezultate liftinga koji zaslužuju pun respekt.

laserski-tretmani

Koliko tretmana se preporučuje? Kao i kod mnogih procedura bioregeneracije preproručuje se serija od 3 tretmana, sa razmakom od 4-6 nedelja.

Lifting lica se može raditi i Morpheus 8 radiotalasima na mikroiglicama, serijom biorevitalizacija specijalnim biopeptidnim smesama potencijatorima stvaranja kolagena. Nekad kombinujemo sve metode i po potrebi završimo hijalurnoskim filerom i neurotoksinom, ali činjenica je da mnogo manje filera treba da bi se postigao rezultat i da nema potrebe za stalnim dodavanjima filera koji mogu prepuniti lice. Laser ostavlja prirodni rezultat i zato nalazi svoje mesto u anti-ageing nezi.

FAQ Laserski tretmani podmlađivanja Fotona

Šta znači lasersko podmlađivanje i koliko je laser opasan?

Lasersko podmlađivanje je primena laserske energije na sve slojeve kože da na bezbedan način stimuliše i regeneriše ćelije kože. 50 godina inovacija u laserima u centru Fotona je dovelo laserski tretman na najviši nivo bezbednosti, skoro bezbolnosti. Vreme oporavka je skraćeno na minimum jer su energije tako usavršene da nema generalnog dugotrajnog crvenila i vremena oporavka.

Rezultat je glatka, podmlađena koža tonirana kao da je korišćen make up.

Koliko vrsta tretmana podmlaĐivanja laserom postoje ?

Ima nekoliko vrlo efikasnih tretmana podmlađivanja na superiornom laseru Fotona Dynamis Pro.

Mogu biti 3D, 4D, Twin Light, Frac3, Laserski resurfejsing

U čemu se razlikuju 3D, 4D, Twin Light, Frac3?

Fotona laser je sastavljen od dva velika lasera Nd-Yag i Er-Yag, a poseban način korišćenja i kombinacije flaserskih zraka raznih talasnih dužina i trajanja pulsa od nanosekunde do sekunde cilja na sve slojeve kože i ima mnogo primena. Pored zagrevanja, radi se i površni piling i posebnim nastavcima se ciljaju i problemi starenja kao keratoze i solarni lentigo (Staračke pege i fleke od sunca)

Postoje li 5D i 6D tretmani?

Tretmani podmlađivanja 5D i 6 D uključuju upotrebu 4D Dynamis lasera, prethodne tretmane koji oboljšavaju prijemčivost kože za laserski tretman. 6D je kombinacija pripremnog tretmana , 4D i dodatni tretman peptidnih biorevitalizacijskih koktela. Tako se koristi otvorenost mikrokanala u koži za ubacivanje umesto mezoterapijskih tretmana.

Ko je kandidat za podmlađivanje laserom ?

Svako od 20 godine nadalje može imati bar jednu komponentu laserskog podmlađivanja. Primer je  Laserski resurfejsing.

Ipak, najčešće su kandidati :

  • Žena i muškarac u dobi od 35 godina nadalje, kad imaju genetski tanku kožu sklonu ranim borama
  • Žena i muškarac u dobi od 40-45 godina kad se primećuju prvi znaci gubljenja mladalačkog tonusa i kod ljudi sa boljom gradjom kože.
  • Žena i muškarac od 50, 60 nadalje koji žele da preduprede znake starenja, pad tonusa, mlitavost, produbljivanje bora, sitne bore, otklone i spreče pigmentne i druge  promene od sunca i starenja

Kakve pripreme treba uraditi pre tretmana laserskog podmlaĐivanja?

Koža koja se podmlađuje laserom ne treba d bude sveže osunčana. Treba da prođe najmanje 3 nedelje od intenzivnog izlaganja suncu, a isto važi i za sunčanje posle.

3D tretmani se mogu raditi i kad ste osunčani.

Koliko je laserskih tretmana potrebno :

Od 45 godine,poželjno je 3 sukcesivna tretmana. Do tih godina sve je individualno. Mlađima već i 1 tretman na godišnjem nivou je dovoljan.

Preporuka je 4 tretmana godišnje koji će dovesti do znatne podmlađenosti, zatim tretman održavanja, na 6 meseci.

Kad je dozvoljen odlazak na fitnes ?

Možete raditi fitnes već od 6 časova posle tretmana.

Kad je dozvoljeno šminkanje ?

Možete naneti šminku posle 12 časova od tretmana  ili 6 ukoliko smo radili 3D tretman.

Ko može raditi lasere ?

Svako od 18 godina nadalje, a epilacija može i od 14. godine

Ne radi se kod trudnica, dojilja, osoba sa malignim obolenjem, osoba u akutnoj virusnoj infekciji.

Ako ste na terapiji fotosenzitivnim lekovima, morate ih ukinuti nekoliko dana pre tretmana.

Posle laserskog tretmana 4D treba da koristite kremu SPF 30,50.

Kakav je izgled posle laserskog PodmlaĐivanja?

Neposredno posle tretmana 4D, vidno je crvenilo jer smo radili i ablaciju.

U zavisnosti od jačine energije, može se kože perutati 3-5 dana

Kod 3D podmlađivanja nema perutanja i vrlo brzo ste spremni za sve aktivnosti.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!